Een luxe keuken met kookeiland is de perfecte locatie voor het ontvangen van gasten. Terwijl u een heerlijk diner aan het voorbereiden bent kunnen uw vrienden of familie heerlijk genieten van een goed glas wijn. U hoeft ze niet langer de rug toe te keren terwijl u aan het koken bent, met een kookeiland verblijft u allemaal in dezelfde ruimte. 

Een kookeiland is de droom van veel keukenkopers. Bovendien is het niet langer weg te denken uit de keukenwereld. Wist u dat een Snaidero keuken vrijwel altijd over een kookeiland beschikt? Het is een verlengstuk van uw keuken. U kunt het eiland (letterlijk) gebruiken om te koken, maar het functioneert ook als ontbijttafel of werkplek.

Er zijn veel manieren om uw kookeiland in te richten. Zo geeft een kookeiland u bijvoorbeeld veel meer opbergruimte en kunt u door te kiezen voor een slimme indeling, diverse spullen erin opbergen. Denk bijvoorbeeld aan dubbele lades aan weerszijden van het eiland, of verleng het met een aansluitende eettafel zoals bij de Snaidero Ola 20 keuken.

Luxe keukens met kookeiland

De voor- en nadelen van een kookeiland

Modern, klassiek, nostalgisch of strak: een kookeiland past in ieder interieur. Daarom is het ook zo ontzettend populair. Het zet de toon voor een gezellige sfeer, een kookeiland betekend namelijk dat u uzelf niet langer hoeft af te zonderen van uw gezin of bezoek. Bovendien heeft het plaatsen van een kookeiland een aantal voordelen:

  • Behalve dat een kookeiland gebruikt wordt om te koken, biedt het u ook ontzettend veel werkruimte voor het bereiden van uw gerechten.
  • Het eiland biedt u ook extra opbergruimte en we weten allemaal dat je nooit genoeg ruimte kan hebben in de keuken.
  • Waar u vroeger waarschijnlijk plaatsnam in de woonkamer of eetkamer voor een hapje of drankje, wordt uw keuken nu juist een tweede leefruimte dankzij het kookeiland.
  • Komt het bij u thuis ook regelmatig voor dat u met z’n allen tegelijk in de keuken bezig bent? Een kookeiland biedt u veel meer ruimte, waardoor het niet langer een probleem is om met z’n allen tegelijk een boterham te smeren.

Een kleine kanttekening dat als nadeel ervaren kan worden is dat een kookeiland het beste tot zijn recht komt in een ruimte van tenminste 20 vierkante meter. Zodat u genoeg ruimte heeft om eromheen te lopen en de apparaten en lades goed te bedienen en openen.

Wat kost een luxe keuken met kookeiland?

Bent u benieuwd naar de kosten van een keuken met kookeiland? Bij al onze Snaidero keukens worden de prijzen vermeld. Uiteraard is dit de prijs van de showroomkeuken, vaak wilt u toch de keuken eigen maken. We raden u dan ook aan om een bezoekje te brengen aan de Snaidero Concept Store. Hier wordt u uitgebreid geholpen en geadviseerd om de keuken met kookeiland volledig aan uw wensen aan te passen.