Veel klanten vragen nogal eens waar de Snaidero keukens nu precies gemaakt worden. Vandaar dat we deze informatie op onze site hebben gezet.

Snaidero is een van de grootste keukenfabrikanten van Europa met een omzet van ongeveer 515 miljoen Euro per jaar. In 1946 is Cavaliere Rino Snaidero begonnen met Snaidero keukens (zie ook het youtube filmpje hier onder). In de jaren 60 ging Snaidero op industriele schaal inbouwkeukens fabriceren voor de Italiaanse markt. Het bedrijf kreeg de naam Snaidero Rino SPA. De keukens die Snaidero toen maakte waren toen al erg innovatief. Zo staan de “Spaziovivo” en “Cruscotto” opgesteld in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York.

Pas in de jaren 70 ging Snaidero internationaal doorbreken met verkoopkantoren in België, Parijs, Zurich, Londen en Madrid. In 1979 volgde ook Amerika.

Op dit moment wordt Snaidero wereldwijd verkocht en staat het synoniem voor dé Italiaanse keuken. Zoals bij veel mensen Italiaanse auto`s gelijk staat aan Ferrari, zo is dat bij keukens met Snaidero. Dit komt omdat Snaidero veel aandacht geeft aan de kwaliteit van de keukens. Zo was Snaidero de eerste keukenfabricant met het ISO9001 kwaliteitsbewakingssysteem (1995). Daarnaast geeft Snaidero zelfs 10 jaar garantie op haar keukenmeubelen.

Snaidero geeft daarnaast heel veel aandacht aan de ontwerpen van haar keukens. Zodoende wordt samengewerkt met grote namen zoals Paolo PininfarinaGiovanni OffrediLucci e Orlandini en Massimo Iosa Ghini. Deze samenwerking levert natuurlijk niet alleen goede ontwerpen maar ook extra internationale bekendheid op voor het merk Snaidero. Een Russische klant van me wist bijvoorbeeld niet dat hij een Snaidero keuken had gekocht, maar wél dat het een Pininfarina keuken was.

Ook voor de orderverwerking werkt Snaidero erg vooruitstrevend. Zo hebben ze al jaren een extranet systeem waarbij dealers in kunnen loggen om bijvoorbeeld de status van een keukenorder bij te houden (is hij al gemaakt of bijv. onderweg?) of juist een aanpassing te doen. Een ander voordeel van dit systeem is dat after sales en dergelijke een stuk vlotter gaat.

Het hoofdkantoor met fabriek van Snaidero staat in Majano, een klein dorpje vlak bij San Danielle del Friuli in Udine. Dit gebouw is gemaakt naar ontwerp van Angelo Mangiarotti en is gebouwd in 1978. De bouw van dit gebouw was nodig in verband met de grote aardbeving die Udine trof op 6 mei in 1976. Naar aanleiding van deze aardbeving is de constructie van zowel kantoor als fabriek aardbeving bestendig gemaakt zodat de fabriek na een aardbeving weer snel aan de slag kan.

Uitzicht vanuit het "Snaidero" hotel Al Picaron in San Danielle del Friuli. In de verte zie je de Alpen al liggen.

Majano ligt héél erg noordelijk in Italië, net over de Oostenrijkse grens bij Villach en in de buurt van Trieste (waar de Illy koffie vandaan komt).

De streek waar Majano ligt heet Friuli Venezia Giulia. De burgemeester van Majano (Claudio Zonta) werkt overigens ook bij Snaidero. Hij zit op de financiele administratie. Het dorpje Majano is zo klein dat hij de burgemeesterstaak in deeltijd doen kan.

Op deze pagina vindt u nog een paar foto`s van de omgeving van de Snaidero fabriek.

San Danielle del Friuli is trouwens weer heel erg bekend omdat hier de allerbeste Prosciutto ter wereld vandaan komt. Prosciutto is gedroogde varkensham die rauw gegeten wordt.

Naast de fabriek in Majano heeft Snaidero trouwens nog 7 andere fabrieken en merken. Het is immers niet zo dat Snaidero de omzet maakt met Snaidero keukens alleen.

Het prachtige hoofdkantoor van Snaidero in Italië.

Zo hebben ze bijvoorbeeld in Duitsland een fabriek waar keukens gemaakt worden die het label Rational dragen. Zelfs in China heeft Snaidero een fabriek. Deze fabriek staat in de buurt van Shanghai (Qingpu) en maakt keukens onder de naam Abaco. Deze keukens worden daar verkocht via de Ixina keten. Overige Snaidero merken zijn Regina, Arthur Bonnet en Domoform. Ook bezit Snaidero nog ketens als Cuisine Plus en Ixina.

In 1996 heeft Rino Snaidero de leiding van het familiebedrijf overgedragen aan zijn zoon Edi. Onder Edi`s leiding is Snaidero verder gegroeid en zijn nog meer merken toegevoegd. De Amerikaanse business wordt inmiddels geleid door Dario Snaidero.

De fabriek voor Snaidero keukens.

Naast de productie en orderverwerking heeft Snaidero bij de fabriek nog een uitgebreide fabrieks-showroom. Dit is trouwens niet de Snaidero showroom die vlak bij de fabriek staat, die is namelijk van een Italiaanse dealer (wel grappig dat hij dat gedaan heeft).

De fabriek van Snaidero staat in een gebied waar aardbevingen regelmatig voorkomen. Hierop is het gebouw aangepast.

De fabrieksshowroom bezoek ik wel eens met een klant als er bijvoorbeeld een model keuken staat wat niet in mijn eigen showroom opgesteld staat. Indien nodig vlieg ik er trouwens zelf heen met de klant, vlakbij is er immers een internationaal vliegveld (Trieste). Mocht u `t leuk vinden, hier vindt u een fotopagina van zo`n vluchtje van ons naar Italië.

Naast de verschillende keukenmodellen die opgesteld staan heeft Snaidero ook een concept showroom gemaakt in Majano. Ze willen wereldwijd dit concept doorvoeren zodat de showrooms overal dezelfde sfeer uitademen. Ook onze eigen showroom is inmiddels al aangepast naar het nieuwe Snaidero concept.

Inmiddels zijn we na verbouwing door Snaidero aangewezen als de enige Snaidero Concept Store van Nederland.

De fabrieks showroom van Snaidero is vrij ruim opgezet. Er staan zo`n 20 keukens opgesteld. In de concept store bij de fabriek staan er nog zo`n 5 opgesteld. Het concept zoals Snaidero het zien wilt is een dealernetwerk van showrooms waar ze exclusief staan. In deze showrooms volstaat het om zo`n 5 modellen te presenteren. Zelf hebben we er overigens voor gekozen om een groter aantal keuken opstellingen te presenteren in onze Snaidero Concept Store.

Omdat de Acropolis het absolute topmodel van Snaidero is staat deze niet in de gewone showroom van Snaidero maar in het door Angelo Mangiarotti ontworpen hoofdkantoor. Elke gast krijgt zodoende deze keuken te zien, het ziet er echt heel mooi uit.

Het gebouw is namelijk gemaakt met een open atmosfeer, je kunt dus vanaf elke verdieping beneden de Acropolis zien staan.

Het model Acropolis van Snaidero werd trouwens onderscheiden met een Good Design award van het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design.

De Snaidero Ola keuken opstelling zoals die in Majano staat. Deze is Zilvergrijs metallic.

Hierboven ziet u de Acropolis ietwat ingezoomd, eigenlijk wel jammer dat ik hem niet in de showroom heb staan. Al is het een goede smoes natuurlijk om naar Italie te rijden of te vliegen als er een klant is die hem wilt bekijken…

Meer informatie over de collectie Snaidero keukens staat uiteraard op de website. Over mijn eigen missie qua bedrijf staat trouwens ook veel op de site (klik dan op knop “onze keukens” boven op deze pagina).

Hiernaast ziet u het bekendste model van Snaidero (de Ola 2000 eveneens naar ontwerp van Paolo Pininfarina). Deze Ola 2000 is inmiddels niet meer leverbaar en vervangen door de nieuwe versie, de Ola 20.

Deze nieuwe Italiaanse design keuken is meer flexibel qua planning dan de vorige versie. De fotopagina van de nieuwe Snaidero Ola 20 vindt u hier.

Hierboven ziet u de video presentatie van de nieuwe Ola 20 keuken van Snaidero. Inmiddels staat deze keuken ook bij ons in de showroom opgesteld en kunnen we u er uiteraard veel meer over vertellen.

De Snaidero Skyline keuken zoals deze in Majano staat opgesteld (er staan trouwens meer opstellingen van Skyline in dezelfde showroom).

Over het algemeen durft men in Italië wat meer met gedurfder kleurstellingen en ontwerpen. Dit is bij Snaidero ook wel in de showroom te zien. Voor de Noord-Europese markt heeft Snaidero ook modellen opgesteld met een wat meer ingetogen stijl. Dit zijn modellen zoals de TimeKube en Sistema Zeta.

In Italië zelf wordt de Skyline veel verkocht. Daarom staat dit keuken model verschillende keren opgesteld in de fabrieks showroom in Majano.

Hier onder nóg een Skyline in de showroom van Snaidero. Leuke opstelling trouwens. Met Edi Snaidero nog een discussie gehad trouwens over deze keuken. Hij vindt het zo gek dat ik zoveel Ola en Zeta verkoop in tegenstelling tot Skyline. Als hij 1 zaterdag in mijn winkel mag staan verkoopt hij er gegarandeerd een paar vertelde hij…

De Skyline opstelling hoge kastenwand met eiland (zoals op foto hieronder) zou in ietwat andere kleurencombinatie in Nederland toch wel verkocht kunnen worden denk ik.

De Orange is een nieuw keukenconcept van Snaidero. Deze keuken is toevallig in glas uitgevoerd. Ook het aanrechtblad van deze keuken is in glas uitgevoerd.

Naast de modellen die in de collectie zijn bij Snaidero hebben ze ook nog een Sistema ES staan. Helaas is dit een museumstuk, niet meer in de huidige Snaidero collectie.

De Sistema ES is ontworpen door Lucci & Orlandini, de twee architecten die ook de Time hebben ontworpen.

Relevante links:
10 jaar garantie op Snaidero keukenmeubelen.
Meer foto`s van de Snaidero keukens in de fabrieksshowroom (nieuwere pagina).
Folder van de Italiaanse design keukens van Snaidero.
Folder van de Snaidero Ola 20 keuken.