Een klant uit Lichtenvoorde heeft een best grote Snaidero keuken bij ons besteld in de kleur Grigio Cemento. Grigio Cemento is een zgn. micalak, een matte lak met een soort metallic effect er in zodat er een lichte glans op komt. De kleur van deze keuken verandert ook door lichtval. `s Morgens en `s avonds ziet de keuken er dus ook andere uit. Heel mooi. Bovenaan op de Ola 20 pagina staan foto`s van zo`n Grigio Cemento keuken die gemaakt zijn op verschillende momenten van de dag. Wel leuk om te zien.

Het Ola 20 eiland is aan beide zijden van ladekasten van 90cm breedte voorzien. Qua kasten is het eiland 330cm breed. Door het overhangende tafelblad is de totale lengte ruim 5 meter!

Over het Snaidero Ola 20 keuken eiland is een Dark Ash tafelblad heen gelegd.

Bijzonderheden van dit project:
Merk: Snaidero.
Model: Ola 20.
Kleur: Grigio Cemento micalak.
Greep: Greeploos.
Aanrecht: Wit glanzend composiet.
Werkhoogte: Circa 92cm vanaf de afgewerkte vloer.
Spoelbak: Twee wit glanzend composieten spoelbakken.
Kookplaat: Neff T44T97N0 inductie extra breed.
Kookplaat 2: Neff N54K40N0 Teppan Yaki.
Kookplaat 3: Neff N24K35N0NL gaskookplaat met wok.
Oven: Hetelucht oven
Extra oven: Combi oven met magnetron.
Stoomoven: Hoge druk stoomoven DGD6605.
Koelkast: Neff K5920D1 Amerikaanse koelkast
Extra koelkast: Neff K4336X8 onderbouw koelkast.
Extra koelkast 2: K33422i.
Extra vriezer: F9252i-1.
Wijnkoeler: Liebherr WTES5872-20.
Vaatwasser: Vaatwasser inbouw
Afzuigkap: Plafondafzuigkap DA2900D RVS.
Koffiemachine: koffiemachine met vaste wateraansluiting.
Kraan: 1 x Fontana SOW0568151 rvs + 1 x SOW0567951.
Afvalemmer: Twee x een 19 liter afvalemmer.

Hieronder staan de foto`s van vóór en tijdens de montage van de nieuwe keuken:

Rendering van de nieuwe Snaidero Ola 20 keuken in Grigio Cemento mica lak. Op het moment van aankoop was de nieuwe Míele apparatenlijn nog niet uit. Vandaar dat de vorige Míele apparaten serie nog is ingetekend.

Van te voren hebben we samen met deze klant de fabriek van Snaidero bezocht. Leuk! Onderweg maakte klant deze foto (in Oostenrijk). Klik hier voor de foto`s van ons bezoek aan de Snaidero showroom met deze klant in Italië.

De wit composiet werkbladen voor deze Ola 20 keuken zijn bezorgd en worden met de hijskraan naar boven gelift. Dit eiland blad is trouwens extreem lang met afm. 330x120cm!

De rechte hoge kasten van de nieuwe keuken zijn al opgezet. Je ziet dat de buitenste apparatenkasten een sparing hebben voor een koelkast en vriezer.

In de hoge kasten wand komen Míele apparaten naast elkaar (panorama lijn dus).

Bij de Grigio Cemento kasten hebben we greeplijsten gecombineerd in Titanium kleur.

Achter het eiland staat een extra keuken tegen de wand als het ware als een “spoelkeuken”. De regeneratiebox van de plafondafzuigkap is onder de Míele vaatwasser gemonteerd.

Omdat de kookplaatsparing in het blad zo heel groot is heeft de leverancier er nog stroken in laten zitten voor de stevigheid. Jan en Joop slijpen deze stroken er in het werk weer uit.

In het blad zijn ook 3 gaten gemaakt voor de uitblaasopeningen van de plafond afzuigkap op recirculatie. De plafondafzuigkap zuigt dus de lucht op, dit gaat door een kanaal naar beneden naar de regeneratiebox. Deze regeneratiebox zit onder de vaatwasser gemonteerd en filtert de lucht. Vervolgens gaat de lucht onder de vloer door naar het eiland en komt deze bij de kookplaat weer terug. Je voelt geen “trek” en hebt geen gat naar buiten nodig (is heel moeilijk uitvoerbaar in dit pand). Om de gaten af te dekken komt er straks een houten “barblad” over het werkblad van het eiland heen.

Bij de hoge kasten hebben we trouwens alleen greeplijsten gebruikt voor de buitenste 2 kasten. Ziet er wel strakker uit.

Bij de liftdeur van de hoge druk stoomoven zit de greep nog onderop de deur. Bij de Míele oven en combimagnetron zitten de grepen boven. Heel misschien krijgen we dit nog aangepast.

Inmiddels is het al nacht, naar Jan en Joop kunnen weer terug naar Zeeland.

Het gaat echt heel mooi worden in de nieuwe keuken in Lichtenvoorde…

Nu de keuken klaar is komt Rudy nog bij de klant langs voor de oplevering van de keuken.

Wat een feest om te koken in zo`n grote keuken!

Bekijk hier onder de video over Italiaanse design keukens: