Paolo Pininfarina is de topman van Pininfarina S.p.A., een wereldbekend bedrijf wat ontwerpen maakt voor autofabrikanten als Ferrari, Rolls Royce, Fiat en Alfa Romeo. Naast auto’s houdt men zich ook met interieur ontwerpen bezig. In die hoedanigheid heeft Paolo Pininfarina een jarenlange relatie met Snaidero.

Paolo Pininfarina is geboren in Turijn op 28 augustus 1958. Voordat hij bij Pininfarina aan de slag ging heeft hij in Amerika gewerkt voor Caddilac en in Japan voor Honda. Vanaf 1987 ging hij leiding geven aan een design afdeling van Pininfarina S.p.A. voor o.a. interieurontwerpen. Sinds 12 augustus 2008 geeft Paolo Pininfarina leiding over geheel Pininfarina S.p.A. Pas in 2002 hebben we Pininfarina voor het eerst ontmoet in Milaan.

Met het model Ola (Golf) heeft Pininfarina in 1996 het bekendste model ontworpen voor Snaidero. Inmiddels is het model al jarenlang in productie en is het een soort cult object geworden. In het jaar 2000 heeft Pininfarina een restyling gemaakt voor de Ola om het model wat strakker te laten lijnen. Met de Ola won Pininfarina ook gelijk een “Good Design Award” (net als later met de Venus). In 2010 heeft Pininfarina de Ola opnieuw gerestyled, dit werd de Snaidero Ola 20.

Snaidero Ola 20 in Grigio Cemento

Andere Snaidero ontwerpen van Pininfarina

In 2000 heeft Paolo ook een restyling gepresenteerd voor het model Idea. De restyling van dit model werd in Nederland gelijk een succes omdat het een strak ontwerp is en zodoende goed aansluit bij de in Nederland overheersende smaak. Met de Idea heeft Pininfarina een trend ingezet die door veel collega’s later is overgenomen. In 2012 heeft Pininfarina trouwens opnieuw een restyling verzorgd voor de Idea, deze versie heet de Snaidero Idea 40 (inmiddels niet meer in productie).

Snaidero Idea 40

Viva

Het model Viva zoals u hieronder ziet is ook door Paolo Pininfarina ontworpen. Door de dikke “bolle” deuren kon er geen gewone greep op deze designer keuken gemonteerd worden. Vandaar dat Pininfarina gekozen heeft voor een hele mooie komgreep (met zijn naam er natuurlijk in). Voor de wandkasten is gekozen voor een greeploos systeem.

In Nederland is de Viva van Snaidero helaas niet veel verkocht en op een gegeven moment is het model dan ook door Snaidero uit het assortiment genomen. In Amsterdam hebben we trouwens onlangs nog een eerder geleverde Snaidero Viva een “midlife update” gegeven. In ons “bedrijfsmuseum” hebben we trouwens een Viva keuken opgesteld staan.

Snaidero Viva

Acropolis

In de designer wereld is het model Acropolis veelbesproken. Deze keuken is volledig rond, alles is gecentreerd rondom de gebruiker. Helaas is de Acropolis als model niet meer in productie bij Snaidero.

Snaidero Acropolis

Venus

De Venus is eveneens een spraakmakend keukenontwerp van Paolo. Ook hier komen zijn kenmerkende ronde vormen in terug. Bij deze keuken heeft Paolo deuren toegepast van 28mm dik. Net als de nieuwe Ola 20 worden er juist hele dunne aanrechtbladen toegepast. Ook de Venus is niet meer in productie.

Snaidero Venus

Ola

De Ola is op dit moment het best lopende Pininfarina model in de Snaidero collectie. Praktisch en (relatief natuurlijk) ook betaalbaar design. Ook is de Ola  makkelijker qua keukenplanning als bijvoorbeeld een Viva of Venus was.

Snaidero Ola 20

Nieuwste model van Pininfarina

Het nieuwste ontwerp voor Snaidero door Pininfarina is de Vision, een prachtige keuken met strakke oppervlakken die naadloos in elkaar overvloeien. Meer weten?

Snaidero Vision - Nero

Interesse in een Snaidero keuken?

Neem contact op of maak een afspraak in de showroom van de Snaidero Concept Store.