Bij het uitzoeken van een Snaidero keuken wordt vaak gekozen voor een oven van NEFF. Maar de een kiest voor een oven en de ander voor een stoomoven. Een stoomoven zet water om in stoom, waarmee de gerechten garen. Terwijl een conventionele oven warme lucht gebruikt. Beide opties, een conventionele oven en een stoomoven, hebben hun eigen voordelen en kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan een Snaidero keuken. Twijfelt u nog welk type oven u zou kiezen? We zetten de functionaliteiten, voor- én nadelen van beide ovens voor u op een rij.

Dit zijn verschillen tussen een oven en stoomoven

Een conventionele oven, die hete lucht gebruikt om gerechten te verwarmen, is uitermate geschikt voor bakken, braden, grillen en het bereiden van knapperige gerechten. Het verspreidt warmte in de ovenruimte, waardoor voedsel gelijkmatig gaar wordt en een mooie bruine korst krijgt. Dit maakt het ideaal voor het bereiden van brood, gebak, vleesgerechten en andere hartige gerechten.

Aan de andere kant biedt een stoomoven een geheel andere kookervaring. Stoomovens werken door water om te zetten in stoom, waardoor gerechten op een zachte en gezonde manier kunnen worden bereid. Het gebruik van stoom zorgt ervoor dat voedingsstoffen en smaken beter behouden blijven, terwijl het ook helpt om gerechten sappig en mals te houden. Stoomovens zijn vooral handig voor het bereiden van groenten, vis, gevogelte en rijstgerechten. Daarnaast bieden sommige stoomovens extra functies, zoals het ontdooien van voedsel en het steriliseren van keukengerei.

Bij het kiezen tussen een conventionele oven en een stoomoven is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke kookvoorkeuren en behoeften. Als u graag bakt, grilt of knapperige gerechten wilt bereiden, dan is een conventionele oven wellicht de beste keuze voor u. Als u echter de voorkeur geeft aan gezonde en delicate bereidingsmethoden, zoals stomen, en wilt genieten van sappige en smaakvolle gerechten, dan is een stoomoven de juiste keuze.

De voor- en nadelen van een (stoom)oven

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe oven, staat u voor de keuze tussen een conventionele oven en een stoomoven. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om deze af te wegen voordat u een definitieve beslissing neemt.

+ Maaltijden branden niet aan en koken niet over – Duurder in aanschaf
+ Vitaminen en mineralen blijven beter bewaard – (Relatief) veel onderhoud nodig
+ Bereidt alle gerechten in één keer – Niet álle gerechten kunnen in een stoomoven
+ Smaken blijven beter behouden
+ Minder last van kook-/etenslucht
+ Minder afwas ;-)

Voor- en nadelen van een (conventionele) oven

+ Veelzijdigheid – Minder geschikt voor gezond koken (zonder extra vetten of oliën)
+ Bruinings- en karamellisatie-effect – Grotere kans op uitdroging
+ Veel keuzemogelijkheden – Minder behoud van voedingsstoffen
+ Kosten (relatief goedkoper dan stoomovens) – Beperkte temperatuurregeling
+ Gebruiksgemak – Geen stoomfunctie

Unieke features van NEFF

Neff-ovens bieden enkele unieke functionaliteiten die het overwegen waard zijn bij het kiezen van een oven.

Slide&Hide® systeem

Het Slide&Hide® systeem is een innovatieve functie van Neff-ovens waarbij de ovendeur volledig onder de oven verdwijnt. Dit biedt gemakkelijke toegang tot de ovenruimte zonder dat de deur in de weg zit. Het maakt ook het bekijken en draaien van gerechten eenvoudiger en veiliger. Bovendien is het een ideale oplossing voor ruimtebesparing in de keuken.

CircoTherm®

CircoTherm® is een geavanceerd hetelucht-systeem dat exclusief is voor Neff-ovens. Het biedt de mogelijkheid om op vier verschillende niveaus tegelijkertijd te bakken, zonder dat er smaken en geuren vermengd worden. Dit is vooral handig wanneer u meerdere gerechten tegelijkertijd wilt bereiden, omdat u de ovenruimte efficiënt kunt benutten. CircoTherm® zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling en een snellere opwarming, waardoor uw gerechten consistent en efficiënt worden bereid.

Naast de Slide&Hide® en CircoTherm®-functies bieden Neff-ovens nog andere handige kenmerken, zoals:

EasyClean

Neff-ovens zijn vaak uitgerust met een EasyClean-functie, waarmee u de oven gemakkelijk schoon kunt maken. Met deze functie kunt u de ovenruimte snel en efficiënt reinigen zonder agressieve reinigingsmiddelen te hoeven gebruiken.

FullSteam

Neff-ovens hebben ook vaak de optie voor FullSteam, wat betekent dat ze zowel als stoomoven als conventionele oven kunnen worden gebruikt. Met deze functie kunt u stoom gebruiken om gerechten gezond en sappig te bereiden, en de hete lucht voor het bereiden van knapperige gerechten.

Home Connect

Neff-ovens bieden vaak de mogelijkheid om verbonden te worden met het Home Connect-systeem. Hiermee kunt u de oven bedienen en controleren via een app op uw smartphone of tablet. U kunt op afstand de oven instellen, de kooktijd aanpassen en meldingen ontvangen wanneer het gerecht klaar is. Super handig als u uit uw werk meteen wilt aanschuiven.

Snaidero Concept Store

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Dan bent u van harte welkom in de Snaidero Concept Store showroom. In de showroom vindt u diverse Italiaanse design keukens van het merk Snaidero. Prachtige, luxe keukens en helemaal naar wens samen te stellen. Rudy helpt u graag bij het samenstellen van uw droomkeuken. Daarnaast denk hij graag met u mee hoe de keuken zo slim mogelijk ingericht kan worden. Hoe kan de ruimte optimaal benut worden? En naar welke kant moeten de deurtjes openen? Wat is een logische plek voor de vaatwasser? En ga zo maar door. Neem vrijblijvend contact op of plan direct een afspraak.