Enige tijd terug zijn we naar de fabriek van Neff geweest in Bretten (Zuid Duitsland). Dit ter gelegenheid van de voorpresentatie van de nieuwe lijn Neff inbouw apparatuur. Eéns in de ongeveer 8 jaar worden de Neff apparaten van een nieuwere styling voorzien. De uiteindelijke presentatie voor de pers, keukenmarkt en consumenten vond later plaats. Inmiddels hebben we onze gehele showroom al aangepast naar deze nieuwe Neff apparatenlijn.

Op deze pagina ziet u de foto`s van dit bezoek. Tijdens het bezoek mochten we geen foto`s maken van de Neff materialen omdat de officiele presentatie toen nog niet plaats had gevonden. Vandaar dat hier geen foto`s van gemaakt zijn. U kunt deze apparaten natuurlijk bekijken op de Neff apparaten website.

Neff is een bedrijf van wel 135 jaar oud en is in 1877 door Carl Andreas Neff opgericht. Aanvankelijk was Neff een fabriek voor kolenkachels en kolenfornuizen. Inmiddels is Neff een van de grootste Europese merken voor inbouw keukenapparatuur. Neff levert echter géén vrijstaande apparaten zoals wasmachines, drogers, stofzuigers etcetera.

Op dit moment is Neff onderdeel van het grote BSH concern en is bedoeld als apparaat merk in het hogere segment van de markt. Neff heeft veel slimme uitvindingen die Neff inbouw apparaten gebruiksvriendelijker maken. U kunt hierbij denken aan het CircoTherm® hetelucht systeem, de Slide® meedraaïende deurgreep, de Clou® ovenlade, het zelfreinigende ovensysteem CircoTherm®, de Hide® deur, het NeffLight® ovenverlichtingssysteem voor elke individuele bakplaat in de oven en tenslotte ook de Neff TwistPad®.

In de fabriek van Neff werken ongeveer 1300 medewerkers. In deze fabriek worden er jaarlijks plusminus 1,4 miljoen apparaten gemaakt. De meeste Neff apparaten worden uiteraard in Duitsland zelf verkocht, in Engeland echter is Neff marktleider. Voor de komende jaren wilt Neff zich onderscheiden ten opzichte van de andere merken op het gebied van energiezuinigheid.

Vanaf Rotterdam vliegen we met de VLM naar Stuttgart.
Bij Neff werken zo`n 1300 medewerkers.
In de Neff fabriek worden er niet alleen Neff apparaten gemaakt, maar ook andere merken zoals Bosch, Siemens en Gaggenau.
Hierboven nog een foto van binnen in de Neff fabriek.
Met Piet Jan van der Meijs (Gaggenau) en collega Fred aan het ontbijt in het Hilton hotel.
Vlak bij het hotel in Stuttgart staat het Mercedes Museum. Dit museum is ontworpen door Ben van Berkel.
Entree Mercedes Museum, echt mooi gebouw.
Interieur in Mercedes museum.
Mercedes heeft ook vliegtuigmotoren gebouwd (doen ze nu min of meer nog met de Centurion van Thielert).
Mercedes Classic.
Als het dan een Mercedes zou moeten worden dan is dit wel een kandidaat.
Mercedes “cabrio”.
Nog zo`n Mercedes.
Daarna met de Fokker van de VLM weer terug naar huis. Nog even in de cockpit geweest, wel aardige mensen bij de VLM.
Hier ziet u een foto van de nieuwe Neff apparaten in de Snaidero Time.
Relevante links:

Kerntemperaturen voor uw Neff oven.

Uitleg CircoTherm hetelucht systeem van Neff.

Garantie op Neff inbouw apparatuur.

Foto`s bezoeken aan de Snaidero keuken fabriek te Majano (Italië).