Veel Italiaanse design keukens van het merk Snaidero worden geleverd met een Corian keukenblad. De reden dat Corian zo ontzettend populair is komt onder andere door zijn makkelijke bewerkbaarheid en omdat het er strak en modern uitziet. Alles wat u wilt weten over Corian keukenbladen leest u hier: de voor- en nadelen, de eigenschappen en onderhoud.

Corian biedt veel mogelijkheden voor uw keuken

Corian is een sterk materiaal dat gemaakt wordt van bauxiet, bauxiet is een materiaal waar bijvoorbeeld ook aluminium van gemaakt wordt. Het is goed bestand tegen slijtage en schilfert niet, dit is een groot voordeel omdat keukenbladen veelal intensief gebruikt worden. Het biedt weerstand tegen de meeste stoten en krassen waardoor het blad er ook na jaren intensief gebruik nog als nieuw uitziet. Mocht het werkblad onverhoopt toch beschadigen is het vaak eenvoudig in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.

De voor- en nadelen van dit materiaal

Elk materiaalsoort kent zijn voor- en nadelen, dat geldt ook voor Corian. De belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van een Corian keukenblad hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • Corian is reparabel; krassen en brandvlekken laten zich eenvoudig verwijderen met een mild schuurmiddel en een schuursponsje. Gebruik voor een mat Corian werkblad bijvoorbeeld groene Scotch-Brite®. Het opschuren beschadigt het blad niet, maar maakt het juist weer als nieuw.
  • Corian is heel sterk; zelfs wanneer het werkblad over een grote lengte overspannen wordt zal het niet breken.
  • Bewerkbaar materiaal; een Corian werkblad kan in allerlei vormen worden geslepen. Bovendien kunnen losse delen naadloos verlijmd worden, waardoor elk design gerealiseerd kan worden ongeacht de lengte.

Daarentegen is een Corian keukenblad niet hittebestendig. Dat wil zeggen dat u heel voorzichtig moet zijn met hete pannen. Echter hoeft dit niet een reden te zijn om niet voor Corian te kiezen, het is bijvoorbeeld mogelijk om een deel van roestvrij staal te monteren, waarop uw kookplaat verwerkt zit, zodat u uw pannen probleemloos daarop kunt zetten. Het voordeel daarvan is dat er direct een spoelbak ingelast kan worden in hetzelfde materiaal. Een spoelbak van Corian behoort ook tot de mogelijkheden, echter moet u hierbij oppassen met heet water omdat het materiaal niet hittebestendig is.

Ten slotte is Corian heel gevoelig voor sommige zuren. Let bij het snijden van bijvoorbeeld citroenen dus goed op dat er niets op het Corian werkblad achterblijft. Maak daarom altijd gebruik van een snijplank bij het snijden van zure etenswaren.

Onderhoud van een Corian werkblad

Een ander voordeel van een Corian werkblad is dat het weinig tot geen onderhoud vergt. Zolang u het blad op een juiste manier gebruikt en behandeld, zult u er vele jaren plezier van hebben. Houd in acht dat u vloeistoffen het beste meteen opveegt en gebruik voor het dagelijks onderhoud enkel een vochtige doek. Indien nodig kunnen kleine krasjes weggewerkt worden met een schuursponsje en wat schuurmiddel.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Corian? Bekijk onderstaande showroomkeukens of neem een kijkje tussen de reeds geplaatste projecten. Veel klanten gingen u al voor met een Corian keukenblad.

[metaslider id=”6620″]

Meer weten? Bezoek de Snaidero Concept Store showroom

We vertellen u graag alles wat u wilt weten over Corian. Maak een afspraak met Rudy in de Snaidero Concept Store en ontdek alle mogelijkheden van een luxe Italiaanse design keuken met een Corian keukenblad.